Eylen ♥ Coco Pinky
Entry Other Link FAQ Site


Dormmates :D
Wish me luck for my SPM 2014 -Eylen Veronicca-



Tuesday, November 27, 2012




 Blog yang dirindui!
Setelah sekian lama tak ber-update.
Bukan apa, rasa 'MALAS' tu membuatkan blog ini sudah lama tidak dikemaskini.
Haha.
Setelah yang kita sudah sedia maklum, PMR sudah lama berakhir dan sekarang hanya
tinggal menunggu keputusan dikeluarkan.
*GEMENTAR,TAKUT* <-------- (>.<)
Ohh, hanya itu perasaan yang sedang menghantui diri. (Cewahh, ayat!)
Haahahha. XD
Rasa macam tahun 2012 ni sekejap sangat berlalu.
Banyak kenangan sepanjang tahun 2012 ni.
Sangat banyak.
Sekali lagi, sangat sangat banyak.
Sepanjang duduk kat rumah ni, rasa bosan ja memanjang.
Tetiba rasa rindu kat kawan, dorm & sekolah tu muncul.
Herhhh, kalau kat sekolah tu bukan main nak balik. Homesick lah sangat.
Tak paham lahh hoho.
Entry ni nak cerita pasal dorm!
Rindu dorm!!!!!!! Especially the dormmates!!!
Tahun ni (2012) Cikgu Rosnedah (Warden sekolah) telah tetapkan bahawa
kediaman pelajar mengikut dorm telah diubah. Tak macam tahun-tahun lepas yang tak mix.
Tahun lepas satu dorm semua sama form. Takda yang campur. *adalah satu dua tu yang mix*
Tahun ni, blok baru *Blok D* dihuni oleh form 4 and form 2.
Blok lama pulak form 1, form 3 & form 5.
Form 1 semua kat floor atas (third floor), tak mix dgn f3 & f5.
Floor second & first pulak f3 & f5 share dorm.
Time pendaftaran tu, berdebar-debar juga nak tau siapa my dormmates.
Tengok list ---> VERONICCA ALLEN NASIR, C9A.
*dah lah nama kat atas sekali haha.
List bawahh: NUR SYAZWANI BINTI MOHD SABIDI (Wani), NURUL FARAH NADHIRAH BINTI MOHD NASIR (Kak
Farah), NORJIEHAN BINTI MORNI (Kak Jiehan), NOR HAWA BINTI CHE MOHAMAD (Kak Hawa),
SITI NOR FASEHAH BINTI ABD BASIR (Kak Ceah) &
ZAIFITRAH ZURAIN BINTI ZAINI (Kak Zai). Sepatutnya kak Nasirah pun dorm ni tapi
dia pindah C3 sebab dia Penolong Ketua Rumah Panglima :D
Dorm C9A semua sporthouse panglima! (from hero to zero, yeahh!)
Dorm ni 2 org ja form 3 (me and wani), 5 org form 5. (3 katil kosong)
First2 masuk tu memang rasa takut pun ada sebab ni first time kongsi dorm
dgn seniors.
Tapi lama-lama tu rasa takut tu hilang, seronok!!
Kakak2 dorm sporting, baik sangat <3
Kami semua rapat, anggap mcm kakak2 sendiri.
Kalau and kami (me and wani) ada masalah, kami cerita kat diorang.
Hujung minggu paling best, study+sembang+main+makan sama2.
Miss the moments!! Huhuhh :"(
Kadang2 outing pun sama-sama, dgn Kak Ceah & Kak Zai. Weeeeee~
Macam2 lah memories, tak larat nak tulis --"
Ketua dorm ---> Kak Jiehan. Kak Jiehan nampak pendiam, dia tak suka ambil tahu hal org :)
Dia pelajar yayasan sarawak (kak zai kata dia hotsufff ys) wahhh. hee.
Kak Jiehan sentiasa bersama phone, tak pernah berpisah.
Satu lagi, kak Jiehan memang pantang kalau bising malam2 (ahli dorm lain datang)
& tak kunci pintu dorm malam2. Dorm kami memang suka stay-up malam2.
Kadang2 tidur pukul 1. Buat apa? Hmm. Ada yg study, message, sembang, baca novel,
buat homework and macam2 lagi. Mesej? Haa, kantoi bawak fon! Tak
dinafikan hampir semua ahli dorm bawak fon. Haha.
Dah jadi kebiasaan budak asrama lah kan. Tak hairan lah kalau time sportcheck,
Satu plastik besar kena rampas, banyak tu! *Sebenarnya banyak lagi yg selamat*
Depan warden buat muka baik macam tak buat salah (langgar peraturan) -.-
Penolong KD ---> Wani. Wani ni tergolong dalam golongan yang pandai. Dia terer math kot. (my cikgu math)
Dia lah bakal penolong ketua rumah panglima sesi 2014. Memang confirm dia lah!
Kalau ada masalah, kami share sama2.
Time nak exam pmr, wani lah yg telah banyak tolong saya. Thankyouuu so much Wani! *hug*
Especially subject Sejarah, Science & Maths. PMR pun dapat jawab okay! :D
Tahun depan, harap sama dorm lagi yaww!
Setiausaha Dorm ---> Kak Ceah. Kak Ceah cun, baik sgt & tak pernah marah2 kami :D
Rapat dgn kak Ceah sejak dari awal tahun, kak Ceah pun antara salah satu cikgu math sy :D
Kak ceah ni peramah, suka senyumm. Senyumm pun manisss :D
Kak Ceah tinggal kat Kemunting, Perak.
Tahun depan kak Ceah dapat PLKN, goodluck PLKN! Heheww.
Anggap kak Ceah ni sebagai my bestfriend! Hee, tapi dia senior.
Jumpa tahun depan time nak ambil result!!


Penolong Setiausaha ---> Me. Nothing to tell. Haha.
Bendahari ---> Kak Farah. Kak Farah ni nampak matang and dia terer main hoki. Wahh :D
Wakil sekolah :D
Kak Farah ni baik, gaya pun smart :D Kak Farah amek aliran Sains Tulen. Goodluck in your life!
Penolong Bendahari ---> Kak Hawa. Kak Hawa terer main handball. Kak Hawa pun nampak macam pendiam
and dia sangat baik. Suara pun sedap. Sama macam kak Ceah, tak pernah marah :D
Kak Hawa pun rajin study, selalu stay up. Rindu kak Hawa!
AJK Dorm ----> Kak Zai. My english teacher! Kak Zai terer english, comel and banyak kebolehan.
Kak Zai pandai melukis, menyanyi, menari & sangat petah berkata-kata.(Artis Madjiwa)
Tak hairan lah kalau kak Zai ni banyak peminat.(Sy salah seorang, Hee)
Kalau buat cover lagu kat youtube mesti dapat banyak sambutan (macam Najwa Latif)
Kak Zai sangat minat bidang seni and dia tambah subject tu dalam SPM.
So, dia kena ambil 11 subject, Whoaa, banyak jugak.
Conclusion: RINDU C9A! Kakak2 all the best in your SPM!! Harap dapat result terbaik!!
Missyou all!!
*Banyak lagi entry nak sambung, Wait wait yea!
Maklumlah dah setahun tak update. Blog pun dah bersarang. Ngee~*
We are PANGLIMA from zero to hero! -Merah gitu-

Thanks for the wish, Kak Zai!

Seniors form five ._. -Sportday 2012-

C9, miss the sweet memories there.

C9A dorm members 2012

Kak Ceah ^_^  i'll never forget your kindness!



Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Di Bawah Ini (^_^)











Older Post | Newer Post






Awesome followers




Giveaway




Tuan tanah


Veronicca Allen Nasir
ScienceKedah
23061997
Sabahan
SPM 2014




Find me on






Instagram



Chit Chat





Back to past






Tabung masa depan